Volgsysteem voor auto: een must

Een volgsysteem voor auto spoort de locatie en de bewegingen van voertuigen op. Die kunt u dan volgen en registreren via computer of smartphone. Deze technologie maakt gebruik van gps-satellieten, waardoor wagens tot op enkele meters precies kunnen worden gelokaliseerd.

volgsysteem auto
volgsysteem bedrijfswagen

De aanwezigheid van een tracking systeem kan uw verzekeringspremie doen dalen!

Geen wonder dat volgsystemen voor auto’s zo goed in de markt liggen, en dit in verschillende sectoren.

 

Volgsysteem voor auto: populair in de logistieke sector

Op elk moment exact kunnen bepalen waar elke vracht zich bevindt. Uiteraard waren transportbedrijven meteen weg van een volgsysteem voor de auto. Zo kunnen deze ondernemingen hun vrachten opvolgen en personeel en vrachtwagens beter inzetten, wat een pak tijd- en geldwinst oplevert. Bovendien kunnen ze hun klanten ook meteen vertellen waar hun goederen zijn, en wanneer ze op bestemming zullen zijn.

Maar hoe werkt zo’n volgsysteem voor auto? Stel: een bedrijf wil een vrachtwagen kunnen opsporen en volgen.

  1. De vrachtwagen wordt uitgerust met een blackbox of tracking unit. Die unit is ook voorzien van een modem die contact maakt met een centrale server.
  2. De bewegingen van een voertuig worden regelmatig doorgeseind
  3. Via uw computer of zelfs uw smartphone kunt u de huidige locatie, de afgelegde weg, de richting, kilometerstand, snelheid, … van het voertuig bepalen.

Bovendien krijgt u die gegevens in real time en met een nauwkeurigheid tot enkele meters.

 

Dé manier om als bedrijf te besparen op uw fleet? Het volgsysteem voor auto

Met een volgsysteem voor auto krijgt u een gedetailleerd overzicht van de verplaatsingen van uw bedrijfswagens. Het resultaat: u kunt nog slimmer inplannen, de efficiëntie van uw vloot verhogen en snoeien in de brandstofkosten. Een volgsysteem voor auto kan ook heel exact de gegevens van een voertuig registreren. Rij- en rusttijden, stopplaatsen, privégebruik, … Het staat allemaal zwart op wit, en pijnlijke discussies hierover behoren tot het verleden. Aarzel dus niet om erin te investeren, want een volgsysteem voor auto betaalt zichzelf heel snel terug.

 

Beveilig uw voertuigen met een volgsysteem

Particulieren, leasingbedrijven, bouwondernemingen, verhuurbedrijven, … alle hebben ze er baat bij om hun voertuigen te laten beveiligen met een volgsysteem voor auto. Waarom? Heel eenvoudig: als een voertuig of machine wordt ontvreemd, kan hij snel en exact worden gelokaliseerd. Daarna doet de politie haar werk en staat uw auto, bestelwagen of machine weer waar hij hoort. Een hele geruststelling.

Plus: er bestaan volgsystemen voor auto’s voor elk budget. Aarzel dus niet en neem een vakman onder de arm.