Een trackingsysteem heeft ook voordelen voor de werknemer

Steeds meer Belgische bedrijven stappen over op een mobiel tijdsregistratiesysteem, ook wel het trackingsysteem genoemd. Er zijn immers zo ongelooflijk veel voordelen te noemen voor een bedrijf om kosten te besparen. Maar toch blijkt dat er nog veel organisaties twijfelen of ze een dergelijk systeem wel of niet zullen gaan gebruiken. Vaak vanuit het oogpunt dat het gevoelig ligt ten opzichte van de werknemers. Maar er zijn ook zeker en vast voordelen voor de werknemers om met een tracking apparaat in de auto te gaan rijden. Laten we eens kijken welke voordelen er zoal te noemen zijn.

Tijdbesparing door automatische rapportages

De eerste is toch wel het feit dat uw werknemer geen overzichten of lijsten meer hoeft bij te houden. Door de automatisering hoeven er geen dagelijkse staten te worden bijgehouden met daarop de gereden kilometers, bestemmingen en tijden. Alles gaat automatisch waardoor er heldere rapportages tot stand komen waarin alles vermeld staat wat u als werkgever nodig heeft. Voor de werknemer vervalt dus een vaak vervelende administratieve taak. Hierdoor kan de werknemer doen waar hij goed in is en is hij geen tijd kwijt aan het invullen van de rittenstaten.

Bewijsmateriaal

Voor sommige medewerkers kan het heel fijn zijn als er duidelijkheid heerst waar hij is geweest op een werkdag en of hij op tijd was. Met een tracking apparaat in zijn auto is het niet meer nodig om constant te verantwoorden waar hij is. De werkgever kan altijd zien waar iedereen is geweest en voor hoe lang. Het vertrouwen, als die er niet was, is hersteld en de werknemer kan gewoon zonder zorgen zijn werk doen. Tevens kan de werknemer in een eventueel geschil terugwijzen naar de rapportages om aan te tonen waar hij op een bepaald moment was.

Veiligheid

Voor de werknemer speelt ook de veiligheid die een trackingsysteem kan bieden een rol. Wanneer de werknemer in een noodsituatie komt kan dit met het directe communicatie systeem worden doorgegeven of desnoods kan er op een noodknop worden gedrukt. De werkgever weet tegelijkertijd direct waar de werknemer in nood zich bevindt.

Accurate toepassing van wettelijke bepalingen door trackingsysteem

Wat ook zeker en vast een voordeel te noemen is voor uw personeel is dat wettelijke bepalingen als CAO´s en andere bepalingen door de automatisering van het systeem accuraat zullen worden toegepast. Dit geeft de werknemer wellicht wat meer rust en zekerheid doordat deze door middel van de rapportages ook zelf controles kan doen indien nodig.
Een trackingsysteem is dus echt niet alleen voor u als organisatie een voordeel maar ook zeker voor de werknemers zelf. Een win – win situatie dus.