Veelzijdigheid van een auto tracker

U kent ongetwijfeld ook wel de diverse Amerikaanse politieseries die men bijna dagelijks op tv kan volgen. In vele gevallen is het van groot belang zo vlug mogelijk de criminelen zo vlug mogelijk te traceren en hen en hun vervoermidel te volgen. Men maakt dus ook in die series gebuik van een track systeem. Men kan de auto of een ander vervoersmiddel volgen en zo de gangsters localiseren. Dit systeem kan echter ook voor u of uw firma en voor uw fleet management talloze voordelen bieden.

GPS trackertrack-trace

Een auto tracking systeem is eigenlijk een systeem dat ontworpen is om altijd en overal voertuigen of andere voorwerpen te kunnen traceren en volgen. Zowel in België als in het buitenland gebruikt men de toepassing vooral als auto tracker systeem.. Toch is het ook mogelijk andere “bewegende” voorwerpen op te sporen en te traceren. Een voorbeeld hiervan zijn containers, boten,… Kortom, alles wat beweegt kan men “tracken”, zelfs mensen of dieren.

Hoe werkt het traceren via GPS?

Eigenlijk is het systeem relatief simpel. U heeft enkel een GPS tracker nodig en een specifiek softwarepakket.
Het gps tracking systeem is een toestel waarmee u de locatie van hetgeen u wenst te volgen kan bepalen. Vervolgens zet de GPS tracker satellietsignalen om in coördinaten van de locatie waar het voorwerp gelocaliseerd is op dat ogenblik. Via het Internet kan u, op een beveiligde website, zien waar de auto of persoon of boot is op dat moment Het meest gebruikte systeem is uiteraard de auto tracker GPS.

Nut van een auto tracker

Naast het feit dat een track en trace systeem zeer handig is bij diefstallen, is het uiteraard niet onbelangrijk dat men bij het gebruik van een auto tracker ook enorm veel kosten kan besparen en op die manier uw bedrijfsrendement serieus kan doen stijgen. Als men namelijk auto trackers gebruikt kan men op elk moment van de dag weten waar ieder bedrijfsvoertuig zit. Op die manier kan men veel sneller reageren op bijvoorbeeld spoedklussen die op dat moment binnengekomen zijn. Men weet onmiddellijk welk voertuig het dichtst bij de plaats is waar de interventie moet gebeuren en op die manier bespaart men onnoemelijk veel nutteloze kilometers en kosten. Bovendien kan men bij het werken met een auto tracker ook alle gegevens opvragen met betrekking tot dit voertuig. Dus men kan zien wanneer het contact aangaat, wanneer men vertrekt, hoeveel kilometers er gereden is, hoe lang het voertuig heeft stilgestaan,…

Dit is niet enkel een voordeel voor uw firma maar ook voor uw werknemers. Zij zullen het misschien eerst zien als een “controle” op hun doen en laten maar er zijn ook veel voordelen voor hen aan dit systeem verbonden. Zij kunnen namelijk op elk moment van de dag, via het autovolgsysteem contact opnemen met u. Als er dus iets gebeurd is of ze verkeren in nood of hebben een ongeluk gehad, dan is er altijd iemand die hen onmiddellijk kan opsporen en vliegensvlug hulp kan sturen als dit nodig is. Door de stijgende criminaliteit kan men de dag van vandaag namelijk niet voorzichtig genoeg zijn. Het zou de eerste werknemer niet zijn die overvallen is zodat ze zijn materiaal kunnen stelen. Ook voor firma’s waar het personeel vooral nacht- of weekendwerk verricht is een auto tracker een zeer goed systeem.
Wilt u uw auto volgen? Via internet of dankzij een auto satellite tracking system? Vraag dus nu onmiddellijk uw offerte aan! U zal er zeker geen spijt van hebben en kan uit dit systeem enkel maar voordeel halen!