Fleetmanagement

Het fleetmanagement van uw bedrijfswagenpark is een zeer complexe taak waar heel wat verschillende processen en activiteiten constant uw aandacht nodig hebben. Sommige firma’s besteden hun fleetmanagement uit aan grotere firma’s maar anderen doen dit liever zelf. Maar of u het nu zelf doet of uitgeeft aan een firma, fleetmanagement is een zeer belangrijk onderdeel van uw bedrijf waar ook heel wat geld en tijd in kruipt. Misschien zelfs onnodig veel want door het gebruik van bepaalde systemen kan u heel wat uitsparen.

Fleet management : Track en trace systeem

Een track en trace systeem is een van de zaken waarmee u heel wat tijd en geld kan uitwinnen. Het houdt namelijk in dat u via een track systeem constant kan zien waar uw voertuigen zich bevinden. Het systeem houdt de kilometerregistratie bij van uw werknemers zodat hierover nooit meer discussie kan zijn.
Het volgsysteem werkt via een transponder die aangebracht word op de voertuigen. De signalen worden via GPS (gps tracking systeem) doorgestuurd naar uw laptop of uw GSM en op die manier weet u steeds welk traject uw voertuigen gevolgd hebben.

Rittenregistratie

De registratie van de kilometers is niet alleen belangrijk maar uiteraard ook van de ritten zelf. U ziet wanneer iemand vertrokken is en hoe laat de auto opnieuw geparkeerd stond. Men zal dus niet langer de files als excuus kunnen gebruiken voor het feit dat men te laat is, terwijl men nog ergens anders is geweest tijdens de werkuren. U zal het allemaal kunnen volgen via de GPS tracker.

Voordelen van tracking systemen

Fleet Management
VERLIES GEEN TIJD EN BESPAAR OP UW KOSTEN!

Ontvang vrijblijvend offertes van specialisten
op het gebied van voertuig tracking en profiteer via deze website
van de beste voorwaarden.

Het gebruik van GPS tracking systemen is de laatse jaren enorm toegenomen. Dit komt vooral door het feit dat als maar meer bedrijfsleiders de voordelen hiervan ontdekt hebben. Het belangrijkste voordeel dat men verkrijgt door het gebruik van een track en trace systeem is het verbeteren van het rendement van uw firma. Men kan tot op de straat nauwkeurig weten waar een voertuig zich bevindt zodat men onmiddellijk kan beslissen welk voertuig naar een nieuwe interventie wordt gestuurd zonder nutteloze kilometers af te leggen.
Ook het verhogen van de kansen op het terugvinden van een gestolen voertuig is natuurlijk een niet onbelangrijk voordeel. Elk voertuig is namelijk een grote investering voor uw firma dus het is belangrijk goed zorg te kunnen dragen voor uw investeringen. De controle over het rijgedrag en voertuiggebruik van uw bestuurders staat ook bovenaan de lijst van de voordelen maar er zijn nog zoveel meer voordelen verbonden an een internet tracking systeem.

Vraag dus vandaag nog uw offerte fleet management aan! Binnen de 48 uur ontvangt u vrijblijvende offertes van verschillende leveranciers die u graag meer uitleg zullen geven over hun product.

Een efficiënte fleetmanagement dankzij een Internet tracker

Ook bij fleetmanagement is het Internet uiteraard niet meer weg te denken. Men gebruikt het om routes te bekijken, concurrentiepeilingen te maken,… Kortom, het Internet is uit ons leven eigenlijk niet meer weg te denken.
Het is dus logisch dat autovolgsystemen ook werken met toepassingen via het Internet. Maar er wordt ook gebruik gemaakt van andere zaken zoals GPS-technologie, GSM-netwerken, en digitale kaarten.

Steeds meer firma’s geven hun werknemers extra-legale voordelen in plaats van een loonsverhoging. Een bedrijfsvoertuig staat hier dikwijls bovenaan het lijstje. Als u uw werknemers dus wil tegemoetkomen met dergelijk voordeel, dan is een volgsysteem een extra controle die u geen windeieren zal leggen. Naarmate uw firma zal groeien en u meer en meer bedrijfsvoertuigen zal hebben zal een optimaal fleetmanagementsysteem onontbeerlijk zijn. U zal de concurrentie steeds een stap voor zijn, wat zal resulteren in prachtige bedrijfsresultaten.