Een slim volgsysteem

Een black box voor de auto

Het track en trace systeem kan men eigenlijk zo een beetje vergelijken met de “black box” van een vliegtuig. Het registreert namelijk bijna alles. De Blackbox van een voertuigvolgsysteem bevat een GPS (Global Positioning System) en een GPRS (General Packet Radio Service) modem. U vraagt zich af wat GPRS nu eigenlijk is? Wel dit is eigenlijk een techniek in het GSM-netwerk die het mogelijk maakt meer en sneller informatie te verzenden en ontvangen dan tot nu toe mogelijk was met GSM’s. Met GPRS wordt de informatie niet in één keer over het netwerk verstuurd maar in verschillende deeltjes. Hierdoor wordt het mogelijk om via een mobiele telefoon makkelijker informatie uit te wisselen.De Blackbox registreert dan via GPS de positie van het voertuig of voorwerp en zendt dit via de GSM-modem naar een server. U kan dan op de auto volgen via GPS of via het Internet. Om GPRS te kunnen gebruiken hebt u wel een GPRS-toestel nodig. Dit wordt gebruikt in combinatie met een laptop. Het GPRS-netwerk heeft zeer veer voordelen maar één van de belangrijkste is het feit dat u gans de dag kan ingelogd blijven zonder hiervoor extra kosten te moeten betalen. U hoeft slechts één maal in te loggen en u betaald alleen voor de gegevens die ontvangen of verzonden worden. Het versturen en ontvangen van gegevens gaat ook veel sneller dan via een gewone GSM.

Auto volgen via GPS of Internet

Autovolgsystemen worden vandaag de dag zeer dikwijls gebruikt door firma’s en zelfstandigen. Men wil optimale benutting en kostenbesparing door onmiddellijk te kunnen inspelen op behoeften van de klanten. Een car tracking system zorgt er namelijk voor dat men op elk moment van de dag kan achterhalen waar een bepaald bedrijfsvoertuig zich bevindt en of hij zich al dan niet het dichtst bevindt bij de klant waar een interventie moet gebeuren. De wagens rijden bijgevolg geen nutteloze kilometers omdat een andere medewerker daar dichter bij was en eigenlijk vlugger de klant had kunnen bereiken. U zal denken “ we kunnen hen toch opbellen en vragen waar ze zitten?” Ja dat klopt inderdaad maar het zal u heel wat telefoontjes, tijd en uiteraard ook weer geld besparen door gewoon via GPS te kunnen kijken waar de voertuigen zich bevinden. Het systeem kan ook op bepaalde GSM’s en via uw internetverbinding aangesloten worden zodat we eigenlijk wel kunnen stellen dat deze toepassing echt wel super gebruiksvriendelijk is. Om met dit systeem te kunnen werken hoef je dus echt geen computerkenner te zijn.

Car tracking system

De eigenlijke installatie van voertuigvolgsystemen is eigenlijk relatief simpel. Een “black box auto” is namelijk geen speciale auto die moet ingevoerd worden van een “ver” land zoals sommigen misschien zullen denken maar dit is een gewone auto die een autovolgsysteem geïnstalleerd krijgt. In vele gevallen werkt het auto volgsysteem met een transponder. Deze bevat dan een batterij, zodat er geen kabels nodig zijn en ook magneten om het systeem op staal te kunnen vastklikken. Bij sommige sets is het ook mogelijk om het volgsysteem te bevestigen met schroeven of door middel van een montagekit. Deze worden dan door de firma zelf ook bijgeleverd.
Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offertes aan! U zal zelf versteld staan van de mogelijkheden en talloze voordelen van dit volgsysteem!