Het gps tracking systeem voor de auto

GPS tracking

U herinnert zich waarschijnlijk ook nog wel de tijden zonder GPS? Iedereen zocht toen via het internet de route op die men moest nemen en zo zat men met een hele hoop blaadjes naast zich achter het stuur, zoekend naar de juiste straat of richting… De dag van vandaag kan men zich zo’n situaties bijna niet meer inbeelden. En binnen 10 jaar zal dit waarschijnlijk al helemaal het geval niet meer zijn. Bijna iedereen heeft inmiddels wel een GPS om hun weg te vinden en bij vele nieuwe wagens wordt dit al standaard ingebouwd. Vandaag de dag gaan we zelfs nog een stapje verder met de voertuigvolgsystemen.
Een goed tracking systeem kan uw onderneming een hele stap vooruit helpen bij het optimaal laten renderen van uw personeel, machines of voertuigen. U kan uw fleetbeheer moeiteloos vanop afstand uitvoeren en controleren via een gps tracking systeem. Zowel op nationaal als op internationaal gebied krijgt u met het tracking en tracing systeem een grote voorsprong op de concurrentie. U hebt geen nutteloze verplaatsingen meer, bent altijd als snelste bij de klant die u nodig heeft en hier bovenop biedt u uw personeel een grote vorm van veiligheid als ze weten dat er altijd iemand is op wie ze kunnen terugvallen als ze in de problemen komen of een ongeval voorhebben.

Tracking systemen

Er zijn ondertussen al heel veel firma’s die diverse autovolgsystemen op de markt brengen. Maar voertuig tracking wordt niet enkel gebruikt voor auto’s. Ook voor boten, containers, materialen,… wordt de laatste tijd veelvuldig gebruik gemaakt van het volgsysteem. Dit vooral om te weten waar uw materiaal zich bevindt maar in het geval van bvb boten wordt dit ook toegepast om de kunnen zien hoe lang een klant bijvoorbeeld uw boot gebruikt heeft, waar hij zich bevind of hoeveel kilometers hij juist heeft afgelegd.
Vraag vandaag nog een offerte aan die volledig op uw maat wordt gemaakt naargelang uw behoefte! Binnen de 48 uur krijgt u al de nodige informatie en dit van diverse leveranciers zodat u zelf prijs en kwaliteit kan vergelijken.

Auto volgsysteem

De meeste track en trace systeem werken via GPS-satellieten. Via een GPS-module worden deze signalen dan vertaald en zo wordt u in staat gesteld om overal ter wereld uw materiaal of voertuig te volgen. Het systeem werkt ook zeer nauwkeurig dus u zal tot op enkele meters juist de locatie kunnen zien.

Het volgen gebeurt op uw laptop maar een aantal Iphones of GSM’s zijn ook bruikbaar.Zowel de installatie als de activering van een car tracking system is eigenlijk relatief simpel.Aan u auto wordt een transponder bevestigd met een batterij. Dit kan met magneten gebeuren of met schroeven. U zal zich waarschijnlijk ook wel vragen stellen bij de veiligheid van zo’n systeem want wat als ze uw systeem zelf stelen? Uiteraard is ook hier aan gedacht door de ontwerpers van het auto tracking systeem. Uw applicatie is beveiligd en kan door “vreemde” gebruikers niet toegepast worden, wat er dus voor zorgt dat het stelen van een auto tracking systeem eigenlijk totaal nutteloos is.
Diverse bouwbedrijven en aannemers gebruiken het systeem ook om hun machines te beveiligen tegen diefstallen. De laatste tijd komt het alsmaar vaker voor dat grote graafmachines, kranen of zelfs vrachtwagens gewoon gestolen worden vanop de binneplaatsen van een bouwfirma of aannemer. Om dan vlug en efficiënt deze machines terug te vinden is een voertuig tracking systeem echt wel de ideale oplossing.