Een auto traceren: 3 slimme toepassingen

Wat wordt precies bedoeld met ‘een auto traceren’? ‘Traceren’ is een afleiding van het Engelse ‘Tracking en Tracing’, wat ‘opsporen en volgen’ betekent. Een auto traceren betekent dus eigenlijk: bepalen waar uw voertuig is, en waar hij naartoe gaat, waar ook in de wereld. Hoe kan dat? De locatie van uw voertuigen wordt via een tracking unit (in het voertuig) via een gps satelliet doorgeseind.

En deze spitstechnologie biedt heel wat toepassingen en voordelen:

  1. Uiteraard is een auto traceren bijzonder handig als hij is gestolen. De locatie ervan is meteen bekend, en de politie kan uitrukken. Het ideale nadiefstalsysteem.
  2. De logistieke sector is verknocht aan het systeem om auto’s te traceren. De positie van elke vracht kan immers in realtime en heel exact worden bepaald.
  3. Een auto traceren? Ook gewone bedrijven zeggen volmondig: Ja. Ze weten dan exact en op elk moment waar elk voertuig uit hun vloot zich bevindt. Ze kunnen dan ook meteen inspelen op een spoedopdracht die net binnenkomt. Ze hoeven maar even te kijken op hun computer of smartphone en ze weten meteen welke werknemer het dichtst bij de klant is. Zo besparen ze talloze kilometers, wat een forse tijdwinst en een fikse besparing op brandstofkosten oplevert. Elke dag opnieuw, jaar in jaar uit.

Uw auto traceren: de moeite waard

Zoals u hierboven kon lezen, is een auto traceren heel slim. Redenen genoeg ook om vandaag nog 4 gratis en vrijblijvende offertes aan te vragen! Of u nu een particulier of bedrijf bent: gewoon doen.