Track en trace voor auto: hoe werkt het?

Kort uitgelegd: met een track en trace voor auto systeem achterhaalt, registreert en rapporteert u de locatie en de bewegingen van voertuigen. Track en trace is namelijk een afgekorte vorm van ‘tracking en tracing’, wat Engels is voor ‘opsporen en volgen’.

Track en trace voor auto is gebaseerd op de gps-technologie (global positioning system). Het systeem gebruikt satellieten om de exacte locatie van bijvoorbeeld een wagen te kunnen bepalen via uw computer of smartphone. En dat biedt tal van mogelijkheden in diverse sectoren.

 

Track en trace voor auto:

Het is niet meer weg te denken in de logistieke sector. Een sector die al jaren gretig gebruik maakt van de track en trace technologie, is de logistieke sector. Via barcodescanning kunnen bedrijven in deze branche immers op elk moment achterhalen waar hun vrachten zich bevinden.

 

Bespaar geld en tijd op uw vloot

Bedrijven die investeren in track en trace voor auto besparen een pak tijd en geld. Omdat ze op elk moment precies weten waar elk voertuig zich bevindt, kunnen ze nog slimmer inplannen, de efficiëntie van hun wagenpark verhogen en de benzinefactuur verlagen. Op die manier betaalt het dit systeem zichzelf heel snel terug.

 

Beveilig uw wagen met een tracking systeem

Een gouden tip: rust uw wagen uit met een systeem voor de track en trace voor auto. Als dieven ermee aan de haal gaan, kunt u meteen de locatie laten bepalen. Eens dat is gebeurd, doet de politie de rest.

 

Hoe verloopt track en trace voor auto?

Stel dat een bedrijf de mogelijkheid wil hebben om een auto of vrachtwagen te tracken en tracen.

  1. In de vrachtwagen wordt een blackbox of tracking unit geïnstalleerd. Die unit bevat ook een modem die via een gsm of gprs signaal in verbinding staat met een centrale server.
  2. De bewegingen van het voertuig worden regelmatig doorgeseind.
  3. Met speciale software kunt u via het internet of uw smartphone de locatie, de afgelegde route, de richting, snelheid en kilometerstand van alle voertuigen bepalen.

Meer nog, dit alles gebeurt in real time en met een nauwkeurigheid tot op enkele meters.

Met andere woorden: het systeem track en trace voor auto biedt troeven voor zowel bedrijven als particulieren, en voor elk budget.