Het track en trace systeem

“Big brother is watching you” is een uitdrukking die vaak verkeerdelijk geassocieerd wordt met het track en trace systeem. Uiteraard kan men dit systeem gebruiken om bepaalde controles uit te voeren maar het track en trace systeem biedt ons ook oneindig veel gebruiksmogelijkheden die ons veel geld, tijd en moeite kunnen besparen.

Een track en trace systeem voor de beveiliging van uw wagen

Bij een aantal automerken wordt het track en trace systeem gebruikt als beveiliging tegen autodiefstallen. Uiteraard een zeer efficiënte manier om uw mooie wagen te kunnen traceren in België of zelfs in het buitenland als dieven ermee aan de haal zijn en u uw kapitaal ooit nog wenst terug te zien.

Bewijs voor de belastingen

Ook de belastingsdienst erkent het track and trace systeem als bewijs voor de verantwoording van kilometerstanden voor u en/of uw werknemers. Sinds 2006 is de belastingswetgeving omtrent privégebruik van bedrijfsauto’s sterk aangescherpt en worden er steeds meer tastbare bewijzen gevraagd. Met het track en trace systeem kan uw werknemer zelf aangeven wanneer hij een rit met de auto van de firma uitvoert voor privégebruik of voor zakelijke doeleinden. Hiervan kan dan een zeer uitgebreid rapport gemaakt worden voor de belastingsdienst. U vermijdt hiermee dus uren rekenwerk en spaart op die manier tijd en geld uit.

Blackberry en Android doen ook mee

Een Blackberry is een smartphone, een toestelletje dat tegelijkertijd een mobiele telefoon en een pda is (personal digital assistant). Blackberry werd ontwikkeld door een Canadees bedrijf en wordt ondermeer gebruikt om te surfen op het internet, om te telefoneren, e-mails te versturen,… Dit laatste wordt als sterkste troef van de Blackberry beschouwd. Je kunt zelfs e-mails met attachments openen op je Blackberry en deze probleemloos bekijken of lezen. De Blackberry bevat ook een agenda en sommige modellen beschikken over een camera. Je kan het toestel ook als gps inschakelen en moeiteloos overal je weg naartoe vinden. Via de blackberry browser kun je bijgevolg dan ook een applicatie starten met betrekking tot het track en trace systeem waardoor je altijd kan doorgeven waar je je op dat ogenblik bevindt.

Toen Google het besturingssysteem “Android” op de markt bracht, was dit uiteraard ook opnieuw een schot in de roos. Android wordt gebruikt op mobiele toestellen en vooral smartphone- en tabletgebruikers behoren tot de grote fans van de applicatie. Het grotvoordeel is dat je meerdere applicaties tegelijk kunt draaien en ook de track en trace applicatie wordt hierop veelvuldig toegepast. Je kan hiermee zelfs zo ver gaan dat je bij het versturen of bestellen van een pakje een applicatie van TNT kan downloaden en zo overal ter wereld je pakje kan volgen.
De aanschaf van een autovolgsysteem is dus zeker zijn geld waard. Binnen de kortste keer hebt u de aanschafwaarde teruggewonnen door op tientallen anderen manieren geld te besparen of door uw geld of investering terug te recupereren. Vraag dus vandaag nog uw offerte aan!!