Een auto alarm installatie: slim gezien

De meeste wagens staan het grootste deel van de tijd onbewaakt op straat. Een autodief heeft dus keuze te over. Maar laten we even door de ogen van zo’n dief kijken als hij op zoek is naar een geschikt doelwit. Dat voertuig moet uiteraard voldoende geld opbrengen, maar het moet ook makkelijk te stelen zijn. Daarom is een auto alarm installatie nuttig: het kan de dief ervan weerhouden om in uw wagen in te breken, hem leeg te roven of hem te stelen. Niet onbelangrijk als we weten dat er bijvoorbeeld almaar meer boordpapieren worden gestolen.

Het is kwestie van zoveel mogelijk obstakels te leggen op de weg van de dief. Laat niks waardevols slingeren in uw wagen, parkeer hem bij voorkeur in het zicht, … Maar u kunt nog beter voorkomen dan genezen, en wel met een auto alarm installatie dat begint te loeien van zodra een dief nog maar probeert in uw wagen te raken.

Een auto alarm installatie kan op 2 manieren werken

Van zodra een auto alarm installatie een inbraak detecteert, gaat het loeien. En die detectie kan op 2 wijzen gebeuren:

  • volumetrische detectie: de auto alarm installatie gaat af als het een volumeverandering waarneemt in uw wagen
  • perimetrische detectie: als er een inbraak wordt gedetecteerd bij een deuropening, de motorkap of bij de koffer, gaat de auto alarm installatie af.

 

Verwar ‘auto alarm installatie’ niet met ‘antidiefstalsysteem’

Een auto alarm installatie verhindert niet dat de motor van een wagen wordt gestart. We kunnen dus niet echt spreken van een antidiefstalsysteem. Zo’n installatie kan wel antidiefstalsystemen zoals immobilisatie en Tracking & Tracing aanvullen. Bovendien zal het, zoals eerder vermeld, een gelegenheidsdief ontmoedigen als hij toevallig iets waardevols spot in uw wagen.

Een auto alarm installatie laten plaatsen door een vakman is dus zeker een goed idee. Hij zal u ook alles kunnen vertellen over extra snufjes zoals inbraakmelding.