Auto alarmsystemen: een pest voor dieven

Niks vervelenders voor een autodief of gelegenheidsdief dan obstakels op zijn weg. Een wagen die op een zichtbare plek is geparkeerd: te gevaarlijk. Een wagen waar alle waardevolle zaken uit werden gehaald: de moeite niet waard om een ruit in te slaan. Wagens met auto alarmsystemen: liever niet.

Als het doelwit de moeite waard is, heeft de autodief immers maar twee bekommernissen: hoelang duurt het voor ik in de wagen kan inbreken, en in welke mate zal ik opvallen? Als u ervoor zorgt dat de respectievelijke antwoorden op die vragen ‘te lang’ en ‘veel’ zijn, zal de autodief uw wagen misschien ongemoeid laten. En daar kunnen auto alarmsystemen bij helpen.

 

Auto alarmsystemen met perimetrische en volumetrische inbraakdetectie

Hoe auto alarmsystemen klinken, weten we allen. Maar weet u ook hoe auto alarmsystemen worden geactiveerd?

  • perimetrische detectie: probeert de dief via een deuropening, de motorkap of de koffer in te breken? Dat gaat het alarm loeien.
  • volumetrische detectie: als er een volumeverandering in de wagen plaatsvindt, bijvoorbeeld als een steen door de ruit wordt gegooid, of een dief plaatsneemt, zal het alarm afgaan.

 

Auto alarmsystemen zijn niet echt antidiefstalsystemen

Auto alarmsystemen kunnen de dief niet verhinderen om de motor van een wagen te starten. Er is dan ook niet echt sprake van een antidiefstalsysteem. Auto alarmsystemen kunnen wel een goede aanvulling zijn voor antidiefstalsystemen zoals immobilisatie en Tracking & Tracing.