Volledige bescherming tegen diefstal

Als bedrijf investeert u fors in uw wagen- en/of vrachtwagenpark. U wilt er dan ook alles aan doen om de beveiliging ervan te garanderen. De klassieke middelen zijn hier steeds vaker ontoereikend. Auto alarmsystemen, beveiligingscamera’s, bewaking … professionele dieven vinden alsmaar gemakkelijker een manier om het allemaal te omzeilen. Elke dag worden er in ons land talloze auto’s opengebroken of gestolen. Dat zijn allang niet meer alleen dure auto’s. Ook middenklassers en zelfs goedkopere en oudere auto’s zijn een gewilde buit geworden. Daarbij moet u zich ook nog eens realiseren dat de autodief van vandaag steeds gewelddadiger te werk gaat (zoals begrippen als car- en homejacking ten overvloede bewijzen).

Maar wat als u ervoor kunt zorgen dat hun buit waardeloos wordt? Bijvoorbeeld door precies van de auto of vrachtwagen die ze stelen het instrument te maken dat de gerechtelijke instanties op hun spoor zet. Dat is waar een anti diefstal tracking systeem voor kan zorgen. En dat is niet alleen een goede manier om uw investering te beschermen, het is ook steeds vaker een noodzakelijke voorwaarde om uw voertuigen te verzekeren. Meer en meer verzekeringsmaatschappijen eisen een anti diefstalsysteem CJ0, een anti diefstalsysteem CJ1 of CJ2 auto alarmsystemen. Dat betekent dat u minstens het gestolen voertuig moet kunnen lokaliseren en dus nood hebt aan een track and trace systeem.

Track en trace verloopt via een module (blackbox of tracking unit) die in elk voertuig wordt geplaatst en voortdurend zijn positie doorseint naar een centrale server. Omdat deze modules zeer compact zijn en bovendien discreet worden geplaatst, zijn mogelijke dieven er vaak niet eens van op de hoogte dat hun positie feilloos kan worden bepaald. En zelfs als ze er toch in zouden slagen de tracking unit op te sporen, kunnen ze hem niet onklaar maken. U ontvangt onmiddellijk een melding, via uw webapplicatie of zelfs via sms, wanneer de voeding wordt losgekoppeld. Vervolgens treedt er vaak een noodvoeding in werking waardoor het toestel nog meerdere dagen kan worden opgespoord.

En u kunt nog verder gaan. Sommige track en trace systemen laten toe om een perimeter vast te stellen waarbinnen het voertuig zich mag bevinden. Verlaat het voertuig deze ‘veilige zone’ dan krijgt u automatisch een melding via uw webapplicatie of per sms. Of u kunt instellen dat u een melding wilt ontvangen telkens het voertuig wordt verplaatst.

Ten slotte kan het voertuig indien nodig worden uitgerust met een startonderbreking, die vanop afstand kan geactiveerd of gedeactiveerd worden. Bij ongewenst gebruik kunt u dus snel en zonder risico het starten van een voertuig verhinderen. Bovendien valt een werknemer die zich schuldig maakt aan sabotage heel snel door de mand. Als de kabel van de batterij wordt verwijderd of doorgeknipt, wordt dit weergegeven in uw applicatie. Ook als andere input-kabels worden beschadigd of verwijderd, ontvangt u daarvan onmiddellijk een melding. Vraag dus nu een vrijblijvende offerte aan, en u hoeft zich nooit meer zorgen te maken over de veiligheid van uw wagenpark!