Tracking: een volgsysteem met tal van voordelen

In een notendop: met een systeem voor Tracking (en Tracing) kunt u de locatie en de bewegingen van personen, voertuigen en voorwerpen via computer of smartphone opsporen, volgen en rapporteren. Deze uitleg is kort, maar de lijst met praktische mogelijkheden des te langer.

Tracking & Tracing is gebaseerd op de gps-technologie (global positioning system). Het systeem gebruikt satellieten om de exacte locatie van bijvoorbeeld een wagen te kunnen bepalen. En dat biedt tal van mogelijkheden in diverse sectoren.

 

Tracking: onmisbaar in de logistieke sector

Een sector waar al jarenlang dankbaar gebruikgemaakt wordt van de trackingtechnologie, is de logistieke sector. Via barcodescanning kunnen bedrijven in deze branche immers op elk moment achterhalen waar hun vrachten zich bevinden.

Hoe wordt zo’n trackingsysteem concreet gebruikt? Stel nu dat een transportbedrijf een vrachtwagen wil kunnen tracken.

  1. De vrachtwagen krijgt een blackbox of zogenaamde tracking unit. De tracking unit is ook uitgerust met een modem die in verbinding staat met een centrale server via een gsm- of gprs-signaal.
  2. Op regelmatige tijdstippen worden de bewegingen van een voertuig doorgeseind.
  3. U kunt via speciale software, het internet of zelfs uw smartphone de huidige locatie, de afgelegde route, de richting, kilometerstand en snelheid van het voertuig volgen.

Dat gebeurt bovendien allemaal in realtime en met een nauwkeurigheid tot 3 meter. Nog een troef: dankzij specifieke software kunt u consumenten de mogelijkheid bieden om online te kijken waar hun bestelling zich bevindt. Dat kan tellen als klantvriendelijkheid.

 

Bespaar op uw fleet dankzij tracking

Waarom u als bedrijf zou moeten investeren in tracking & tracing? Simpel: u zult een pak tijd en geld besparen. Via een centrale dispatching unit krijgt u immers een volledig en gedetailleerd overzicht van alle verplaatsingen van elke bedrijfswagen. U kunt dus nog doordachter plannen, de efficiëntie van uw vloot verhogen én de brandstoffactuur verlagen. Het resultaat: u verdient uw tracking systeem heel snel terug.

 

Tracking is het ideale logboek

Inderdaad. U kunt een trackingsysteem ook gebruiken als een uiterst nauwkeurige tachograaf. De blackbox of tracking unit kan heel precies alle gegevens van het voertuig bijhouden. Denkt maar aan de rij- en rusttijden, de stopplaatsen van het voertuig, het privégebruik van een bedrijfswagen, enz.
Gedaan met ellenlange discussies over deze onderwerpen. Nu hebt u onweerlegbare bewijzen, zwart op wit. Als u wenst, kunt u zelfs uw tracking & tracingsysteem verbinden met automatisatieoplossingen voor loonadministratie en vele andere specifieke toepassingen. Zo bespaart u nog meer tijd en geld.

 

Beveilig uw wagen met een tracking systeem

Enkele minuten. Zo lang heeft een autodief nodig om een wagen open te krijgen en hem te starten. Hoe doen ze het? Eenvoudig: ze gebruiken een apparaat dat in enkele seconden het sleutelsignaal van uw wagen nabootst. Eens de auto open is, verbindt de dief het apparaat met uw boordcomputer, start hij uw wagen en rijdt hij doodleuk weg. Daar is voorlopig niks aan te doen. Wat u wel kunt doen, is uw wagen uitrusten met een tracking systeem. Als hij dan gestolen wordt, kunt u hem snel en nauwkeurig laten lokaliseren. Als dat is gebeurd, rukt de politie uit en ziet u uw wagen snel terug. Wat als het trackingsysteem wordt verwijderd? Wees gerust: dat is technisch onmogelijk. Om zeker te zijn dat niemand de tracking unit verwijdert, wordt hij verborgen geïnstalleerd of voorzien van een alarmsysteem.

TRACKING
tracking systeem auto

De aanwezigheid van een tracking systeem kan uw verzekeringspremie doen dalen!

U merkt het: er bestaan talrijke tracking en tracing oplossingen, en dit voor elk budget.