Tracking systeem voor containers

Container Tracking

Firma’s die regelmatig containers vervoeren of bezitten weten heel goed dat de waarde van hun containers soms heel hoog kan oplopen door de inhoud ervan. Het kunnen traceren van uw trailers en containers kan dus van primordiaal belang zijn voor uw firma. Stel u voor wat een verlies of diefstal van bepaalde containers voor uw firma zou kunnen betekenen…

Track and trace container

De ideale preventiemaatregel om te voorkomen dat goederen verdwijnen is dus ongetwijfeld het containers tracking systeem. Via GPS signalen kan u elk moment van de dag weten waar uw goederen zich bevinden en welke afstand ze al afgelegd hebben. Dit is een investering die ongetwijfeld zijn geld waard. Vooral door de toenemende criminaliteit wordt het tracking van containers meer en meer aangeraden. Ook door de verzekeringen want in vele gevallen ligt de verzekeringspremie een stuk lager als u kan aantonen dat u met een container track systeem werkt.

Container tracking online

Het opvragen van de plaats waar de containers zich bevinden of andere informatie kan ontvangen worden op uw laptop, via een online verbinding. Vele GSM’s hebben echter ook de mogelijkheid om die gegevens te ontvangen. U bent dus altijd op de hoogte, waar u ook bent.

Lokken van nieuwe klanten door container track

Tracking van containers is een systeem dat door bijna alle grote containerfirma’s wordt toegepast. Voor velen onder hen is het zelfs een ideaal middel om nieuwe klanten aan te trekken. Men kan de klant namelijk veel meer zekerheid en efficiëntie bieden. Men kan meerdere malen per dag aan de klanten doorgeven waar hun goederen zich bevinden en wanneer ze zullen aankomen op de gevraagde bestemming. Ook voor firma’s die gekoelde containers gebruiken is het container tracking systeem een perfecte veiligheidsmaartregel die men de klanten kan aanbieden. Bij bepaalde systemen kan men namelijk ook “real time” de temperatuur zien binnenin de container. Uiteraard niet onbelangrijk want stel dat er plots een serieuze daling of stijging is van de temperatuur in de container, dan moet men onmiddellijk kunnen ingrijpen.

Dagelijks worden bedrijven van over gans de wereld geconfronteerd met vermiste of gestolen containers. Via een tracking systeem kan zoiets echter niet meer voorvallen aangezien u de container 24u op 24 kan lokaliseren en opsporen. Geen tijdverlies meer dus met het plegen van oneindig veel telefoontjes om te weten te komen waar de juiste container nu exact zit. Want u weet ook, fouten gebeuren er dagelijks. Dus het niet terugvinden van containers of goederen heeft niet altijd te maken met diefstal. Soms is men gewoon iets te onnauwkeurig geweest of heeft men gewoon een vergissing begaan en is een container naar een verkeerde plaats gebracht. Fouten die dus niet meer zullen gebeuren indien u een container tracking systeem aanschaft.
Vraag vandaag nog uw offertes aan voor een track en trace systeem dat voldoet aan uw wensen en behoeften. U zal er enkel bij winnen en de aankoopprijs zal in het niets verdwijnen als u zal merken hoeveel tijd en geld u uitspaart met het systeem.