track en trace systemen voor bouw en leasing

U hoeft geen multinational zijn om uw voordeel te halen uit een professioneel track & trace systeem. Ook voor de kmo kunnen dit soort applicaties een haalbare en nuttige – soms zelfs noodzakelijke – investering zijn. En dat binnen heel wat sectoren. Hierna enkele voorbeelden.

Bouw

Door de CAO die sinds 2008 van kracht is in de bouw moet er per werknemer een rapport met de reëel afgelegde kilometers kunnen worden opgemaakt. Dit in functie van zijn statuut als chauffeur of passagier. Onbegonnen werk? Niet als track en traceer-systemen kunnen worden ingezet. Daarmee beschikt elke bouwonderneming over de gedroomde oplossing voor de automatische berekening van de reëel afgelegde afstand en zo van de mobiliteits- en verplaatsingsvergoeding. Elke werknemer krijgt bijvoorbeeld de beschikking over een gepersonaliseerde badge die een foutloze kilometer- en uurregistratie garandeert.

Ook voor de beveiliging van bouwwerven kunnen track en trace systemen gouden diensten bewijzen. Rollend materieel als hijskranen en shovels zijn bijzonder kwetsbaar, omdat ze bijvoorbeeld  ‘s nachts makkelijk kunnen worden verwijderd. Via de Track-and-Trace applicatie wordt een veilige zone (fence) gedefinieerd per machine en u hebt zelf het beheer in handen. U bepaalt van welke machine u het alarm aan of uit zet. Wanneer een machine de bouwplaats bij diefstal verlaat, wordt u automatisch gealarmeerd en ontvangt u bericht via e-mail of sms.  Al het beveiligd materieel is continu zichtbaar op een detailkaart en real-time op te volgen. Hierdoor zijn uw machines na diefstal altijd te traceren door de politie. Laat track and trace een van de fundamenten worden van het succes van uw bedrijf. Vraag vandaag nog uw vrijblijvende offerte aan!

Leasing

Leasingbedrijven zoals axa leasing hebben uiteraard alle belang bij een nauwkeurige opvolging van hun vloot. Een track & trace systeem komt dan als geroepen. Om alle kilometerstanden nauwkeurig bij te houden bijvoorbeeld, maar ook om diefstal te voorkomen. En dan zijn er nog de onvervangbare diensten die een track and trace systeem kan leveren als het aankomt op de tijdige planning van het onderhoud. Onderhoud op regelmatige basis is nu eenmaal van een niet te verwaarlozen belang. Tijdig uitgevoerd onderhoud is misschien wel de belangrijkste voorwaarde voor meer rijplezier en het vermindert zeer sterk de kans op onnodige reparatiekosten. Track en trace systemen bieden de middelen om geen enkel voertuig uit het oog te verliezen. U kunt zelfs per e-mail op de hoogte worden gebracht van het overschrijden van de door u ingestelde parameters. De gewenste kilometerstand, het aantal draaiuren van het voertuig of een ingestelde datum kunnen als parameter worden gehanteerd. Die kunnen in een overzichtelijke tabel worden weergegeven, die u te allen tijde kunt raadplegen. Benieuwd naar wat track and trace voor uw bedrijf kan betekenen? Vraag dan vandaag nog een offerte aan.