TRACK AND TRACE : een waterdichte administratie

Als de verloning van uw mobiele medewerkers afhankelijk is van het feit of ze letterlijk ‘onderweg’ zijn of niet, dan is het uiterst belangrijk om hun tijdsgebruik scherp in de gaten te houden. Anders kan dit leiden tot eindeloze discussies die het wederzijdse vertrouwen tussen werkgever en mobiele werknemer ernstig kunnen schaden. Een goed controlesysteem voor bedrijfswagens, bijvoorbeeld,  moet eenvoudig zijn in het gebruik en ondubbelzinnig in zijn resultaten.

Daarom beschikt menig track & trace systeem over een module voor tijdregistratie. Zo kunt u bijvoorbeeld uw voertuigen uitrusten met een mobiele prikklok die door uw medewerker met een unieke badge dient te worden geactiveerd. Hij geeft zo aan wanneer hij het werk aanvat of stopt. Meteen ziet u online de start- en stoptijd, de kilometerstand en de exacte plaats waar de gebruiker zich bevindt. Vervolgens hebt u een haarscherp beeld van het tijdsgebruik en de afgelegde kilometers. Geautomatiseerd, dus zonder onzekerheden en zonder discussies. Indien u ook nog eens een koppeling maakt tussen het track en trace software systeem en uw loonadministratiepakket,wordt uw administratie nog efficiënter en nog goedkoper.

Natuurlijk kunt u niet elke mobiele medewerker over dezelfde kam scheren. Daarom kan er ook de nodige flexibiliteit in elk track and trace systeem worden ingebouwd. U beschikt dan over de mogelijkheid om meerdere vaste pauzes in te stellen, nachtwerk te definiëren, werkuren af te ronden en zelfs laden en lossen op te splitsen. Rijden, werken, laden/lossen, pauze, … hebben elk een eigen invulling binnen het programma en kunnen bovendien, net zoals de kilometergegevens, manueel worden ingebracht. Ook de al dan niet betaalde afwezigheden (ziekte, recup, vakantie, …) kunnen in een track and traceer-systeem worden opgenomen.

Het uitsplitsen van de mobiliteits- en verplaatsingskosten (voor chauffeurs of bijrijders, in vogelvlucht of in gereden kilometers) kan ook volledig worden geautomatiseerd. Zo beschikt u als bouw-, installatie- of servicebedrijf over de correcte kilometers voor de berekening van zowel de vergoedingen voor uw personeel als voor uw nacalculatie per project. Ook uw mobiliteitsvergoeding wordt voortaan snel en correct berekend. Wilt u besparen op uw administratiekosten en eindeloze discussies voorgoed uit de wereld helpen? Kies dan voor TRACK AND TRACE en vraag vandaag nog uw offerte aan!