Cj2 alarm

Er bestaan tal van antidiefstalsystemen voor uw wagen. Die systemen worden bovendien in speciale categorieën onderverdeeld, onder meer door de verzekeraars. Die onderverdeling hangt af van tal van factoren, zoals de mogelijkheden van een bepaald systeem. Neem nu het zogenaamde cj2 alarm.

‘Cj’ staat voor ‘carjacking’. Het cj2 alarm is dus een systeem dat in werking treedt als uw wagen is gestolen. Het cj2 alarm is eigenlijk een combinatie van het cj0 en het cj1 alarm. In mensentaal: het cj2 alarm beschikt over de functies van de twee voornoemde systemen, namelijk het lokaliseren van een gestolen wagen en het immobiliseren van dat voertuig nadat de motor werd stilgelegd. Wat gebeurt er als het cj2 alarm is geactiveerd?

 

De politie wordt automatisch op de hoogte gebracht

Bij een Tracking & Tracing systeem zoals het cj2 alarm staan meldkamers in voor de communicatie en de positiebepaling. Deze meldkamers moeten hierbij beschikken over de juiste wettelijke erkenningen en bepaalde richtlijnen volgen. De plaatsbepaling van een gestolen voertuig mag bijvoorbeeld niet worden doorgespeeld aan de eigenaar van het voertuig in kwestie. Enkel en alleen de politie mag deze informatie ontvangen. U begrijpt natuurlijk waarom: het is niet de bedoeling dat u zelf actie onderneemt. Bovendien kan de meldkamer alleen op politiebevel ingrijpen op het motorregime van het voertuig.

Maar hoe dan ook: dankzij het cj2 alarm is de kans heel erg groot dat u uw wagen terugziet na een diefstal. Reden genoeg om een vakman in te schakelen.