Auto tracking systeem: volg uw wagen op de voet

De naam zegt het zelf: via een auto tracking systeem bepaalt en registreert u de bewegingen en de positie van voertuigen. Een auto tracking systeem is gebaseerd op gps-technologie (global positioning system). Via gps-satellieten wordt dus de precieze positie van uw voertuig(en) achterhaald.

Zoals u ongetwijfeld weet, biedt deze technologie talrijke mogelijkheden in evenveel sectoren. Een overzicht.

 

Auto tracking systeem: de logistieke sector kan niet meer zonder

Waarom de logistieke sector verknocht is aan het auto tracking systeem? Deze bedrijven kunnen – wanneer ze maar willen – in realtime de exacte positie bepalen van elke vracht. Dat was jarenlang de ultieme droom van elk bedrijf in deze sector. Die droom werd werkelijkheid dankzij het auto tracking systeem.

 

Haal meer uit uw wagenpark dankzij een auto tracking systeem

Elk bedrijf zou moeten investeren in een auto tracking systeem. Waarom? Met zo’n systeem bespaart u heel wat tijd en geld. Via een centrale dispatching unit krijgt u immers een volledig overzicht van elke verplaatsing van uw wagenpark. Zo kunt u nog slimmer inplannen, verhoogt u de efficiëntie van uw wagenpark en daalt de brandstoffactuur. Voor u het weet, heeft uw auto tracking systeem zichzelf terugbetaald.

 

Auto tracking systeem: een onfeilbare tachograaf

Wist u dat een auto tracking systeem ook kan worden gebruikt als tachograaf? U registreert er heel nauwkeurig de rij- en rusttijden mee, waar een voertuig overal is gestopt, hoeveel persoonlijke ritten er zijn gemaakt met een bedrijfswagens, … al deze waardevolle gegevens worden zwart op wit bewaard door het auto tracking systeem dat zich in het voertuig bevindt. U verbindt uw auto tracking systeem bovendien met automatisatieoplossingen voor bijvoorbeeld loonadministratie? Dan spaart u nog meer tijd en geld uit.

 

Ook als uw auto wordt gestolen, brengt een auto tracking systeem soelaas

Als uw auto voorzien is van een auto tracking systeem, en hij wordt gestolen, dan kunt u hem meteen en heel nauwkeurig laten lokaliseren. De politie komt dan tussen, en voor u het weet is uw wagen terug.

Kortom: een auto tracking systeem biedt tal van oplossingen, voor elk budget.